Gelijkheidstraat 1 bus 00.01       |        8400      |        Oostende       |        059 70 37 00       |        onthaal@wgcdehoek.be

Triagepost Oostende - Bredene

Bij milde symptomen/ positieve zelftekst kan je zelf een CTPC (testcode) aanmaken en hiermee dan een afspraak maken in de Triagepost. 

Na hoog-risicocontact moet je wachten tot de contacttracers je een code bezorgen.

 

 

In geval van ernstige symptomen of als het onmogelijk is om zelf een CTPC code aan te vragen, contacteer jouw huisarts. Tijdens weekend contacteer huisarts van wacht.

059 70 97 98

In het coronatestcentrum van Oostende-Bredene kan u getest worden voor COVID19. In het testcentrum is telkens een in Oostende of Bredene werkzame huisarts aanwezig. De testen gebeuren STEEDS OP AFSPRAAK. Dit om de veiligheid te garanderen.

Het testcentrum is ENKEL bedoeld voor:

  • Inwoners van Oostende of Bredene

  • Toeristen met een tweede verblijf in Oostende of Bredene

Het testcentrum is NIET bedoeld voor:

  • Reizigers naar landen die een negatieve COVID test eisen. Deze testen vallen buiten de RIZIV terugbetaling, neem contact op met uw huisarts.
  • Toeristen zonder tweede verblijf in Oostende of Bredene

Toeristen die geen tweede verblijf in Oostende of Bredene hebben, kunnen hier niet getest worden! U wordt verzocht om thuis contact op te nemen met uw huisarts. U kan immers in Oostende of Bredene niet op een veilige manier uw quarantaine uitzitten zonder anderen in gevaar te brengen.

Het testcentrum bevindt zich in de Edith Cavellstraat, naast het OCMW en is duidelijk aangeduid en herkenbaar aan de witte tent.

De openingsuren zijn dagelijks van 14u00-18u00.

 

Je moet gestest worden?

 

U heeft symptomen

Bij aanwezigheid van volgende symptomen dien je getest te worden:

  • Bij minstens één van volgende: hoesten; pijn op de borst; kortademigheid; geur- en/of smaakverlies
  • Bij minstens twee van volgende: koorts; spierpijn; vermoeidheid; neusloop of verstopte neus; keelpijn; hoofdpijn; verminderde eetlust; waterige diarree; plotse verwardheid; plotse val

Als je aan bovenstande criteria voldoet volg deze stappen.

Je kan zelf een CTPC test aanmaken (Corona Test Prescription Code, 16 tekens lang)  via het "Ik voel mij ziek wat moet ik doen" en maak je NA HET BEKOMEN VAN EEN CODE een afspraak voor de test via www.mijngezondheid.be.

Deze code is noodzakelijk voor de labo-aanvraag en de terugbetaling.  Zonder deze code kunt u geen afspraak maken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U heeft geen symptomen

Personen die een nauw contact gehad hebben met een COVID19-positieve patiënt en reizigers uit een Rode Zone kunnen zelf een test inplannen in het testcentrum,  hierbij is het belangrijk dat:

U bezit over een CTPC-code (Corona Test Prescription Code, 16 tekens lang)
De code wordt aangemaakt door uw huisarts of door de contact tracing en verstuurd naar uw gsm vanop het nummer 8811.

 

Voor contact met een COVID19-positieve patiënt: De testen gebeuren op dag 1 EN dag 7, waarbij het laatste nauw contact dag 0 is. Indien het contact meer dan 3 dagen geleden is dan enkel een test op dag 7.

 

Voor terugkeer uit een Rode Zone: Er gebeurt een test op dag 1 EN dag 7, waarbij de laatste dag in de Rode Zone dag 0 is. Afhankelijk uit welke zone u komt en uw vaccinatiegraad.