Gelijkheidstraat 1 bus 00.01       |        8400      |        Oostende       |        059 70 37 00       |        onthaal@wgcdehoek.be

Wijkgezondheidscentrum De Hoek vzw

 

Gelijkheidstraat 1 bus 00.01 | 8400 | Oostende

059 70 37 00

onthaal@wgcdehoek.be

Podologie 

 

Er loopt momenteel een proefproject waarbij we samenwerken met een podoloog binnen de praktijk.

Wat is een podoloog? 

 

Een podoloog is een paramedicus die gespecialiseerd is in het onderzoeken, behandelen en voorkomen van klachten aan voeten, enkels, knieën, heupen en rug. Er wordt uitgebreid onderzoek gedaan naar de oorzaak van de klachten waarna de behandeling vaak bestaat uit een combinatie van verschillende therapieën en eventuele multidisciplinaire samenwerking met kinesitherapeuten, osteopaten, huisartsen, sportartsen, dermatologen… Op deze manier kan de patiënt van kop tot teen onderzocht worden indien nodig.  
Zowel kinderen, volwassenen, ouderen als sporters kunnen met hun hulpvraag bij een podoloog terecht. 

Als de arts een probleem met de stand van de voeten verwacht, dan kan je een afspraak bij de podoloog in het wgc krijgen. 

 

Wie ben ik?  

 

Mijn naam is Robin Jongbloet, geboren en getogen in Oostende. In 2017 ben ik afgestudeerd als bachelor in de podologie aan de Arteveldehogeschool te Gent. Daarna ging ik aan de slag in een podotherapeutisch bedrijf ‘Rondom Podotherapeuten’ in Nederland. Na 4 jaar, en heel wat praktijkervaring bij onze noorderburen ben ik klaar om patiënten in Oostende en omstreken te helpen bij de behandeling van hun klachten. 

 

Wat gebeurt er bij de podoloog? 

 

Wanneer u voor de eerste keer bij de podoloog komt, wordt er met behulp van klinische kennis, uitgebreide vraagstelling en een uiteenlopend onderzoek een behandeling voorgesteld, die na overleg met u, kan worden gestart. Deze behandeling kan bestaan uit: 

Het maken van podologische zolen

Het maken van ortheses ( beschermende en/of corrigerende teenstukjes ) 

Het uitvoeren van voetbehandelingen ( bij ernstige likdoorns/ overmatig eelt/ingegroeide nagels of bij risicopatiënten ) 

Het toepassen van druk ontlastende vilttechnieken 

Het toepassen van (ontlastende) sporttape en medical taping 

Het geven van adviezen (schoenadvies/ verzorgingsadvies/ beweeg advies en advies voor de mate van belastbaarheid) 

Nacontrole en rapportage is zeer belangrijk. Daarom is het ook belangrijk om op controle te komen nadat u circa 6 weken op de zolen gelopen heeft, tenzij dit anders met u besproken is.

 

Daarnaast wordt in overleg met u de huisarts schriftelijk op de hoogte gebracht van de bevindingen voortgekomen uit het onderzoek. 

 

Voor meer info ga naar de website www.medicoos.be/robin-jongbloet of bel naar 0492 47 64 64.