Kernboodschappen

U kan steeds uitschrijven. Dit moet wel expliciet gebeuren door het uitschrijvingsformulier te ondertekenen.

Uitschrijven moet ook tijdig gebeuren. De uitschrijving gaat immers pas in op de eerste dag van de tweede maand nadat het uitschrijvingsformulier is ondertekend. Dus als u bijvoorbeeld het formulier ondertekent op 10 september dan bent u pas uitgeschreven op 1 november. In de periode dat uw uitschrijving lopende is, kan u enkel de artsen en verpleegkundigen van WGC De Hoek consulteren. Bij dringende en uitzonderlijke gevallen vinden wij echter steeds een oplossing.
Als u buiten de wijk verhuist, dan kunt u dit best met één van de artsen overleggen, onder meer om uw medisch dossier aan uw nieuwe huisarts te kunnen bezorgen. Als u zich uitschrijft omdat u verhuist kunt u nog gedurende 3 maanden terecht bij onze artsen tot u een nieuwe arts hebt gevonden in uw buurt. We kunnen echter niet garanderen dat onze artsen nog op huisbezoek zullen kunnen komen naar uw nieuwe adres.


Wat moet u doen om u uit te schrijven?

Onderteken de uitschrijvingsformulieren van WGC De Hoek

 

Praktisch

  • Breng één klevertje van de mutualiteit mee naar het centrum. De onthaalmedewerkers zullen u helpen de formulieren in te vullen.
  • Uitschrijven is noodzakelijk om terugbetaling van uw consultaties bij artsen buiten WGC De Hoek te verkrijgen.
  • Uitschrijven moet tijdig gebeuren.