WGC De Hoek

Al jaren  was het praktijk De Hoek een vaste waarde in het Westerkwartier waar Dr. Langenaekens zich over de patiënten in de buurt ontfermde. Iedereen in het Westerkwartier kent 'meneer doktoor'. 

Ondetussen werd de praktijk versterkt door de komst van Dr. Helsmoortel. Daarnaast koos dr. Langenaekens om een opleidingspraktijk te zijn wat een enorme meerwaarde betekende. Zowel voor de patiënt als voor de dokter en de HAIO (huisarts in opleiding).

Een opleidingspraktijk is zeker een meerwaarde en verplicht de vaste huisartsen als het ware om scherp en up-to-date te blijven.

 

Dankzij de vervrouwelijking en de opkomst van groepspraktijken kon de huisarts een beter evenwicht vinden tussen werk en privé. En door intenser samen te werken met andere eerstelijnswerkers zoals verpleegkundigen, kinesisten, psychologen, diëtisten, enzovoort neemt ook de kwaliteit van de medische zorg toe.

Dr. Langenaekens vond het idee van multidisciplinair werking positief en was bereid om het eens anders te doen en stapte over van een solo werkende huisarts naar een flexibel toekomstgericht concept met betere, professionele en totale eerstelijnzorg voor de patiënt.

 

gallery/averie-woodard-122274-unsplash (1)

Over ons